Atunci când alegi un cadru de pat, opțiunile disponibile pot fi copleșitoare. Unul dintre cele mai populare tipuri este cadrul de pat box spring. 

În acest articol, vom explora ce sunt cadrele de pat box spring, ce le diferențiază de alte tipuri de cadre de pat și vom analiza avantajele și dezavantajele acestora.

Ce sunt cadrele de pat Box Spring?

Un cadru de pat box spring constă într-o cutie dreptunghiulară (box) care conține arcuri (spring) și care este acoperită cu un material textil. Acest pat box spring este plasat pe un cadru de pat și servește ca o bază pentru saltea. 

Scopul principal al unui box spring este de a oferi un suport suplimentar pentru saltea și de a absorbi șocurile, prelungind astfel durata de viață a saltelei.

Ce le diferentiază de alte tipuri de cadre de pat?

Există mai multe tipuri de cadre de pat, fiecare având caracteristici unice:

Cadre de pat platformă (Platform Beds):

 • Acestea au o suprafață plată solidă sau cu lamele, pe care se așează direct salteaua.
 • Nu necesită un box spring, deoarece suportul este deja integrat.

Cadre de pat cu lamele (Slatted Beds):

 • Acestea sunt similare cu cadrele de pat platformă, dar suportul este realizat din lamele din lemn sau metal.
 • Oferă o aerisire mai bună a saltelei.

Cadre de pat ajustabile (Adjustable Beds):

 • Permite reglarea poziției saltelei printr-un mecanism electronic.
 • Ideale pentru persoanele cu nevoi medicale specifice sau care doresc un confort suplimentar.

Comparativ cu aceste tipuri, cadrele de pat box spring se remarcă prin utilizarea unei baze cu arcuri, care oferă un suport și un confort suplimentar.

Avantaje ale cadrelor de pat Box Spring

Suport Sporit:

 • Arcurile din box spring oferă un suport suplimentar pentru saltea, contribuind la o distribuție uniformă a greutății corpului.

Durabilitate:

 • Box spring-ul poate prelungi durata de viață a saltelei prin absorbția șocurilor și reducerea uzurii saltelei.

Înălțime Adițională:

 • Adăugarea unui box spring poate crește înălțimea patului, facilitând urcarea și coborârea din pat.

Ventilație:

 • Permite o mai bună circulație a aerului, ceea ce poate ajuta la reglarea temperaturii saltelei.

Dezavantaje ale cadrelor de pat Box Spring

Cost:

 • Adăugarea unui box spring poate crește costul total al patului.

Greutate:

 • Box spring-urile pot fi destul de grele și voluminoase, ceea ce poate face dificilă mutarea patului.

Compatibilitate:

 • Nu toate tipurile de saltele sunt compatibile cu box spring-urile, în special saltelele din spumă cu memorie sau latex.

Spațiu de depozitare:

 • Spre deosebire de cadrele de pat platformă, box spring-urile nu oferă spațiu suplimentar de depozitare sub pat.

Cadrele de pat box spring oferă o serie de avantaje semnificative, cum ar fi suportul suplimentar și durabilitatea, însă vin și cu unele dezavantaje, inclusiv costul și greutatea. 

Atunci când alegi un cadru de pat, este important să iei în considerare nevoile tale specifice și tipul de saltea pe care îl folosești. Dacă prioritățile tale includ un suport robust și o durată de viață prelungită a saltelei, un cadru de pat box spring poate fi o alegere excelentă.

Cum alegi cadrele de pat Box Spring

Alegerea unui cadru de pat box spring potrivit poate îmbunătăți semnificativ confortul și durabilitatea saltelei tale. Iată câțiva factori esențiali de luat în considerare pentru a face cea mai bună alegere:

1. Dimensiunea patului

Primul pas în alegerea unui cadru de pat box spring este să te asiguri că dimensiunea acestuia se potrivește perfect cu salteaua ta. Cadrele de pat box spring sunt disponibile în diferite dimensiuni standard, inclusiv:

 • Twin: 99 cm x 190 cm
 • Full: 137 cm x 190 cm
 • Queen: 152 cm x 203 cm
 • King: 193 cm x 203 cm
 • California King: 183 cm x 213 cm

Măsoară-ți salteaua și cadrul de pat existent pentru a te asigura că alegi dimensiunea corectă.

2. Tipul de saltea

Nu toate saltelele sunt compatibile cu box spring-urile. De exemplu:

 • Saltelele cu arcuri funcționează excelent cu box spring-urile, deoarece acestea sunt proiectate pentru a oferi suport suplimentar și pentru a absorbi șocurile.
 • Saltelele din spumă cu memorie și latex pot necesita o bază mai solidă și ar putea să nu beneficieze de suportul oferit de box spring-uri. În aceste cazuri, ar putea fi mai potrivit un cadru de pat platformă sau cu lamele.

3. Înălțimea patului

Gândește-te la înălțimea totală a patului tău. Un box spring adaugă înălțime patului, ceea ce poate fi un avantaj pentru unii, dar un dezavantaj pentru alții. Dacă preferi un pat mai înalt, un box spring standard poate fi ideal. Dacă dorești un pat mai jos, caută box spring-uri de profil jos.

4. Materialul și construcția

Calitatea materialului și construcției box spring-ului este esențială pentru durabilitate și performanță. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Cadru de lemn solid: Asigură-te că box spring-ul are un cadru de lemn robust, care oferă un suport adecvat și rezistență pe termen lung.
 • Arcuri de calitate: Verifică tipul și calitatea arcurilor utilizate. Arcurile de oțel de calitate superioară oferă un suport mai bun și au o durată de viață mai lungă.
 • Material textil: Optează pentru un material textil rezistent la uzură, care poate proteja box spring-ul și îi poate prelungi durata de viață.

5. Bugetul

Cadrele de pat box spring variază în preț, așa că este important să stabilești un buget înainte de a face o achiziție. În general, un box spring de calitate superioară va costa mai mult, dar investiția poate merita pentru confortul și durabilitatea pe termen lung.

6. Branduri și recenzii

Cercetează diferitele branduri și citește recenziile clienților pentru a te asigura că alegi un produs de încredere. Brandurile de renume tind să ofere produse de calitate superioară și servicii post-vânzare mai bune.

7. Politica de returnare și garanție

Verifică politica de returnare și garanția oferită de producător. O garanție bună poate oferi liniștea necesară că investiția ta este protejată. De asemenea, o politică de returnare flexibilă îți permite să încerci produsul acasă și să-l returnezi dacă nu ești complet mulțumit.

Alegerea unui cadru de pat box spring potrivit poate transforma experiența de dormit, oferind suport și confort optim pentru salteaua ta. 

Ține cont de dimensiunea patului, tipul de saltea, înălțimea dorită, materialul și construcția box spring-ului, bugetul disponibil, reputația brandului și politicile de returnare și garanție. Investind timp și atenție în această alegere, te poți asigura că vei beneficia de un somn odihnitor și de o durată de viață prelungită a saltelei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *