Sculele fac parte din categoria acelor obiecte la care nu ne gândim în mod frecvent dar care se dovedesc esențiale în anumite situații și pe care oricine este bine să le aibă prin casă, pentru orice eventualitate.

Că stai la apartament sau la casă, că ești priceput în ale bricolajului sau nu, că îți place să meșterești sau nu, că ești bărbat ori femeie, cu siguranță că ai avut măcar odată nevoie de o trusă de scule sau de o anumită piesă. 

Poate că a trebuit să faci mici reparații la bicicletă ori ai vrut să agăți o ramă pe un perete, sau ai cumpărat o piesă de mobilier și a trebuit să o montezi singur, indiferent de situația specifică sigur te-ai lovit de necesitatea de a avea câteva șurubelnițe, un ciocan sau un patent. 

Articolul nostru își propune să îți prezinte câteva scule care se vor dovedi foarte importante în timp, pe care ar fi bine să le ai tot timpul la îndemână.

Ciocan dulgher

Cunoscut și sub denumirea de ciocan cu gheară sau ciocan de tâmplar, ciocanul dulgher îndeplinește două roluri. În primul rând te ajută să bați cuie iar partea cu formă de gheară este extrem de utilă atunci când vrei să scoți cuie sau ținte dintr-un corp de mobilier pe care îl demontezi. 

Nu ai nevoie de un ciocan profesionist pentru a bate un cui din când în când însă alege un ciocan ușor, cu mâner ergonomic și coadă cu înveliș anti vibrații. Un alt aspect la care să fii atent este greutatea ciocanului. Un ciocan ușor este perfect pentru mici proiecte de bricolaj ca agățatul unui tablou pe un perete. 

Patent

Patentul este o sculă extrem de folositoare și permit utilizatorului să apuce și să fixeze obiecte cum ar fi cuiele dar care este echipată și cu un ”cuțit” ce este de obicei folosit pentru a tăia cabluri sau sârmă. Ca și în cazul ciocanului te sfătuim să  alegi un patent cu o greutate redusă și mâner îmbrăcat în cauciuc pentru a-ți fi ușor să îl folosești. 

Șurubelnita

Folosită pentru a înșuruba sau a scoate șuruburi, șurubelnița este una dintre acele scule care își va dovedi utilitatea foarte repede. Pentru nevoile unui utilizator ocazional, nu este necesară investiția într-o surubelnita electrică, surubelnita manuală fiind arhisuficientă și eficace în toate situațiile ce se pot ivi într-o gospodărie. 

Din nefericire o șurubelniță clasică nu îți va fi de ajuns și asta pentru că, suntem siguri că ai observat și tu, fiecare producător ale cărui produse necesită montare, folosește șuruburi diferite și se întâmplă destul de des ca în cadrul aceluiași proiect să ai nevoie de mai multe tipuri de șurubelnițe. 

Din fericire, nu este nevoie să cumperi câte unul din fiecare dintre modelele de șurubelnițe existente. Tot ce trebuie să faci este să cauți o șurubelniță cu capete interschimbabile. Costul este mai mic și vei avea o mulțime de capete de șurubelniță la dispoziție așa încât vei fi pregătit indiferent de situație. 

Aici  găsești truse de șurubelnițe care conțin tot felul de capete: de la capete de surubelniță torx, pentalobe sau Philips, până la capete de șurubelniță plată, pozi sau triunghi.

 Trusele de șurubelnițe pentru uz neprofesional conțin cele mai des utlizate tipuri de șurubelnițe, în diferite dimensiuni, și sunt concepute să acopere toate nevoile ce pot apărea într-o gospodărie dar la prețuri foarte accesibile.

Pentru ca lista să fie completă nu putem să nu includem cutterul și lamele de rezervă pentru cutter, ruleta pentru măsurat și, dacă vrei să fii bine echipat, cheile hexagonale. 

Desigur că poți găsi sculele despre care ți-am povestit ca piese individuale ce pot fi cumpărate separat. Le găsești însă ca parte a unei truse de scule, așa cum sunt cele de la Efurtuniar recomandarea noastră este să optezi pentru o astfel de trusă pentru că, în primul rând costul va fi mai mic. 

Mai apoi, sculele așezate într-o cutie cu mânere din plastic dur aspect care este important  pentru că astfel sculele sunt ușor de depozitat și avându-le pe toate în același loc, riscul să le rătăcești este mult mai mic. Totodată carcasa are și rol de protecție, ferind sculele de umezeală și praf. 

Sculele despre care am vorbit vor acoperi nevoi de bază însă există, și se găsesc destul de ușor, și truse ce conțin mult mai  multe scule, sau truse specializate, cum sunt trusele de chei tubulare. 

Dacă nu sunteți pasionat de bricolaj, reparații electrice sau mecanică, atunci nu veți avea nevoie de ele și nu este cazul să investiți într-un arsenal de unelte pe care nu le veți folosi. 

Cumpărați însă fără să ezitați o trusă de scule basic pentru uz casnic și fiți pregătiți pentru urgențe sau pentru micile dvs. proiecte DIY.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *