Se spune ca suplimentele alimentare care contin lecitina cresc performanta creierului – chiar si pana la batranete.
Lecitina, sau fosfatidilcolina, este o parte importanta a creierului si a celulelor nervoase. De regula, aprovizionarea cu lecitina este asigurata de productia si consumul propriu al organismului prin intermediul alimentelor conventionale.
Lecitina este eficienta in prevenirea multor boli. De exemplu, in stresul fizic si psiho-emotional, stresul constant, aportul sau ajuta la imbunatatirea starii generale a corpului si a sistemului nervos.
Este capabila sa protejeze mucoasa tractului gastro-intestinal de efectele nocive. Prin urmare, utilizarea sa este prescrisa persoanelor care sufera de gastrita, colita si ulcer peptic al stomacului.
In psoriazis si dermatita, administrarea lecitinei va reduce semnificativ simptomele neplacute, deci este adesea utilizata in tratamentul complex al bolilor de piele.
O alta proprietate magica a lecitinei este capacitatea sa de a normaliza nivelul zaharului din sange. Intareste membranele celulelor pancreatice, in special celulele beta, care sunt responsabile de producerea insulinei.
Astfel, in diabetul de tip 1, lecitina reduce necesarul extern de insulina. In diabetul de tip 2, compenseaza lipsa fosfolipidelor si a acizilor grasi esentiali.
Ce este lecitina?
Lecitina este o substanta naturala de inalta calitate si vitala care apare in celulele corpului uman. Lecitina apare in celulele corpului tuturor fiintelor vii. Corpul tau poate produce singur substanta vitala, dar nu intr-o masura suficienta.
In plus, lecitina poate fi gasita in natura in cantitati si calitati variabile. Se face distinctia intre lecitina vegetala si cea animala. Lecitina vegetala se gaseste in urmatoarele alimente, printre altele: boabe de soia, seminte de floarea soarelui, seminte de in, germeni de porumb, seminte de canepa.
Lecitina este deosebit de bogata in produse de origine animala. Galbenusul de ou, de exemplu, contine o proportie relativ mare de lecitina animala, dar interiorul inimii, ficatului si creierului este, este de asemenea, bogat in lecitina.
Produsele de origine animala cu o proportie mare de lecitina joaca rareori un rol major in meniu. In plus fata de tendinta generala de a manca mai putina carne, majoritatea oamenilor ajung sa manance rar organe, cum ar fi creier sau ficat.
Ce contine lecitina?
Lecitina joaca un rol important in multe procese din corp. De exemplu, lecitina este o parte esentiala a peretilor celulelor corpului care alcatuiesc toate organele si tesuturile umane. Lecitina face peretii celulari puternici si flexibili.
Lecitina este o particula complexa formata din diferite elemente de constructie. Un element de baza important al lecitinei este colina – o substanta asemanatoare vitaminei.
Fara acest ingredient corpul nu poate produce singur lecitina. Prin urmare, daca organismului ii lipseste colina, ii lipseste si lecitina. De obicei, majoritatea oamenilor reusesc sa obtina colina de care au nevoie dintr-o dieta bogata in lecitina.
Cu toate acestea, exista persoane care prezinta un risc crescut de deficit de colina. Aceasta deficienta apare fie din necesitatea crescuta, fie din aportul insuficient de colina.
Luand Lecitina, nu numai ca furnizezi corpului colina, ci intreaga gama de vitamine B valoroase, pentru mai multa energie si nervi puternici. Componentele esentiale ale lecitinei din soia sunt colina, acidul linoleic si fosfatul.
In cat timp isi face efectul lecitina?
Lecitina este adesea prescrisa de medici pacientilor pentru prevenirea si terapia complexa a diferitelor boli: de la endometrioza, fibroame uterine – pana la cancer uterin.
De asemenea, ajuta la normalizarea ciclului menstrual si amelioreaza simptomele neplacute ale menopauzei. Luata in ansamblu, este considerata o prevenire completa a bolilor din sfera sexuala feminina.
Pentru frumusetea femeilor, lecitina este, de asemenea, necesara si nu numai pentru ca brandurile de produse cosmetice o includ activ in compozitia produselor lor cosmetice.
Fosfatidilcolina – substanta activa din lecitina – netezeste pielea fetei si o face moale si delicata. De asemenea, ajuta la ameliorarea inflamatiei in eruptiile alergice si la indepartarea excesului de pori grasi si reda prospetimea fetei.
Daca te intrebi in cat timp isi fac efectul lecitina, ar trebui sa stii ca aceasta isi face efectul dupa 7-10 zile de tratament. Doza zilnica recomandata de lecitina este de 5-6 grame pentru adulti si 1-4 grame pentru copii.
Se ia de obicei, inainte sau in timpul meselor, de trei ori pe zi. Procesul de tratament (prevenire) este in medie de cel putin trei luni, dar poate dura mai mult, pana la cativa ani.
Lecitina din soia
Lecitina din soia, cunoscuta si sub numele de regina lecitinei, contine pana la 40% acizi grasi nesaturati – lecitina din ou contine doar aproximativ cinci procente. O soia de foarte buna calitate este importanta pentru lecitina naturala valoroasa.
Atat gradul de maturitate, cat si depozitarea plantei joaca un rol major. Pentru a obtine lecitina, boabele de soia trec prin diferite procese pana cand se creeaza concentratul de lecitina.
Incercand sa gasesc solutii pentru amenajarea noului meu apartament, am descoperit acest articol foarte util. Sfaturile prezentate sunt adaptate la nevoile persoanelor care au spatii mici si sunt perfecte pentru cineva ca mine, care vrea sa optimizeze fiecare coltisor al locuintei.
Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece ma confruntam cu aceeasi problema de amenajare a unui spatiu mic si nu stiam cum sa abordez situatia. Ideile prezentate aici m-au inspirat si mi-au dat solutii pe care nu le luasem in considerare pana acum.
Articolul de pe site-ul SweetHouse.ro este extrem de util pentru cei care vor sa afle mai multe informatii despre cum sa amenajeze eficient un spatiu mic. Sfaturile prezentate sunt practice si usor de pus in aplicare, iar exemplele ilustreaza foarte bine ideile prezentate.
Imi place ca autorul a inclus si imagini sugestive care completeaza perfect textul. Astfel, poti vizualiza cum arata produsele prezentate si cum pot fi integrate in spatiul tau.
Articolul este foarte detaliat si ofera informatii utile despre modul de amenajare a unei bucatarii moderne. Ideile prezentate sunt inspirate si usor de aplicat in propria locuinta.
Am gasit sfaturile din acest articol extrem de utile. Nu ma pricep prea bine la amenajari interioare, insa acum am o idee mai clara despre cum sa aleg mobilierul potrivit pentru spatiul meu. Multumesc SweetHouse!
Imi place faptul ca au inclus atat de multe imagini in articol, astfel pot vizualiza cum ar arata diferite piese de mobilier in diverse incaperi. Este inspirant si imi faciliteaza decizia de cumparare.
Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luam in considerare atunci cand alegem mobilier pentru casa noastra. Ma bucur ca am descoperit acest site!
Imi place faptul ca articolul ofera solutii pentru spatii mici, aratand cum pot fi folosite inteligent fiecare coltisor al unei bucatarii. Ideile prezentate sunt inspiratie pentru cei care se confrunta cu spatii limitate.
Materialele recomandate sunt de calitate si durabile, ceea ce este foarte important atunci cand vine vorba de amenajarile interioare. Este bine sa investesti in produse de calitate pentru a te bucura de rezultate pe termen lung.
Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre amenajarea unei bucatarii moderne. Sunt prezentate idei interesante si practice, care pot fi usor implementate in propria locuinta.